05 Aralık 2020 Cumartesi 05:41 Anasayfam yap | Sık kullanılanlara ekle | İletişim
BELEDİYEMİZ » Faliyet Raporu » 2010 Yılı Faaliyet Raporu
KARAKOÇAN BELEDİYESİ 2010 YILI FAALİYET RAPORUDUR
          Sayın Meclis Üyeleri Belediye olarak 2010 yılında yapılan Hizmetleri kısaca özetlemek istiyorum. Belediyemiz 2009 yılından 2010 yılına 568.764,15 TL ödenekle girmiş olup, hizmetlerinin yanı sıra 2010 yılından 2011 yılına 650.979,66-TL devir etmiştir.
1- PERSONEL GİDERLERİ:
2.227.291,91 TL Harcama yapılmış olup Buna Belediye Başkan ödeneği, vekil ve encümenler huzur hakları, emekli keseneği, S.S.K primleri ve tüm sosyal haklar dahil edilmiştir.
2- YOLLUKLAR :
2010 Yılı içerisinde gerek Memurlarımızın ve Belediye Başkanının yurt için gezileri ve bunların çeşitli şehirlere hastalarının götürülüp getirilmesi için 16.302,06-TL Harcanmıştır.
3- TÜKETİM, MAL, DEMİRBAŞ, MAKİNE TEÇHİZAT, TAŞIT HİZMET VE MALZEME  ALIMLARI :,
2010 Yılında Belediyemiz telefon giderleri, araçların sigorta giderleri, verilen ilan giderleri, araç ve demirbaş malzemelerin bakım ve onarımları, Yangın Malzemeleri ve daire içerisinde demirbaş alımları, büyük-küçük bina onarımlar için işçilik dahil, posta masrafları, Bilgisayar programları, İlaç ve Hastane giderleri olarak 1.776.128,89-TL Harcanmıştır.
4- YAPI TESİS BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ :
2010 Yılında Kanalizasyon, su pompaları arızaları ve diğer yatırımlar için 642.663,36 TL Harcanmıştır.
5- TRANSFERLER :
2010 Yılında çeşitli kurumlara ödenen kanuni paylar (Çocuk esirgeme kurumu, Özel İdare, Memur yemek ve iller bankası) borç ödemeleri, önceki yıllardan kalan S.G.K, Emekli Sandığı, Maliye gibi kurumlara 259.205,45 TL ödenmiştir.
6- DİĞER YAPILAN HİZMETLER :

YOL VE KALDIRIM:
1. İlçe Merkezinde bulunan ve bozulan 1500 Metrekare kilitli parke yol tamiri yapıldı.
2. İlçemiz Bahçelievler Mahallesi 10.000 M² stabilize malzeme dökülerek sıkıştırılması yapıldı.
3. İlçe Merkezinde 1.500 M² bozuk olan yollar sökülerek tekrar kilitli parke taşı ile yapıldı.
4. İlçe Merkezinde 1.000 M² kilitli parke taşı ile okul ve belediye sahası yapıldı.
5. Atatürk Caddesinin Yatılı Okul ile Yolçatı arasında kalan kısmı için ağaçlandırma yapıldı
İÇME SUYU:
1. Arızalardan dolayı 400 Metre içme suyu borusu değiştirildi
2. İçme suyu şebeke projesi ihale edilmiş olup Müteahhit firma çalışmaları tamamlanarak İller Bankasınca onaylanmış olup, yardım talebinde bulunularak DPT’ye sunulmuştur.
İMAR :
1. İlçemizin Yeni İmar planı yapımı ihale edilmiş, Müteahhit fırma çalışmaları tamamlayarak taslak planları belediye meclisinde incelenmiş olup onaylandıktan sonra itirazlar için askıya çıkarılmış olup son aşamaya gelinmiştir.
KANALİZASYON:
1. Kanalizasyonu yapılmayan Bahçelievler ve Kulubaba Mahallerinde toplam 7 km’lik şebeke projesi tamamlanmış olup DPT’ye sunulmuştur.
İNŞAAT:
1. Belediye Geçici hizmet Binası olarak 1 adet prefabrik bina yapılmıştır.
2. Belediyemiz Otogar Garajına Kalorifer Tesisatı Yapılmıştır.
ARAÇ GEREÇ:
1. 1 Adet çöp Kamyonu Çevre ve Orman Bakanlığından Hibe ile alınmış ve hizmete tahsis edilmiştir.
2. 1 Adet Yol süpürme aracı belediyemiz bütçesi ile alınmış olup hizmete tahsis edilmiştir.
3. 1 Adet İş Makinesi (Kanalizasyon temizleme aracı) ve kuka ile birlikte alınmış olup hizmete tahsis edilmiştir.
4. 1 Adet Cenaze nakil aracı alınmış olup hizmete tahsis edilmiştir.
5. 1 Adet Zabıta Aracı alınmış olup hizmete tahsis edilmiştir.
6. 1 Adet Pikap Su işlerinde kullanılmak üzere alınmış olup hizmete tahsis edilmiştir.
7. 100 adet 400 litrelik çöp konteynırı alınarak ihtiyaç duyulan cadde ve sokaklara dağıtılmıştır.
8. 1 Adet çok fonksiyonlu yazıcı alındı
9. Ekonomik Ömrünü doldurmuş olan 2 adet kepçe, 1 adet kamyon, 1 adet pikap ve 1 adet otomobil, 1 adet taş kırma hunisi satılmıştır.
SOSYAL FAALİYETLER:
1. Okullara 3.000 Metrekare kilitli parke taşı döşemesi yapıldı.
2. Belediyemiz tarafından Avrupa Birliği Projesi olarak hazırlanan ve sunulan Kadın Mesleki ve Bireysel Gelişim Merkezi Projesi Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edilerek kurumumuza proje karşılığı 158.146,00 Euro hibe verilmiştir. Eğitime başlanılmış olup devam etmektedir.
3. Belediyemiz tarafından geleneksel hale getirilen aşure günü etkinliği vatandaşların katılımı ile yapılmıştır.
YAPI RUHSATI VE YAPI KULLANMA İZNİ:
1. Belediyemizce 2010 yılında 102 adet Yapı Ruhsatı verilmiştir.
2. Belediyemizce 2010 yılında 40 adet Yapı Kullanma izni belgesi verilmiştir.

Nurettin ARSLAN