05 Aralık 2020 Cumartesi 05:37 Anasayfam yap | Sık kullanılanlara ekle | İletişim
BELEDİYEMİZ » Faliyet Raporu » 2009 Faaliyet Raporu
2009 Faaliyet Raporu

KARAKOÇAN BELEDİYESİ 2009 YILI FAALİYET RAPORUDUR

Sayın Meclis Üyeleri Belediye olarak 2009 yılında yapılan Hizmetleri kısaca özetlemek istiyorum. Belediyemiz 2008 yılından 2009 yılına 24.418,00 TL ödenekle girmiş olup, hizmetlerinin yanı sıra 2009 yılından 2010 yılına 568.764,00-TL devir etmiştir.
1. PERSONEL GİDERLERİ:
2.022.616,80 TL Harcama yapılmış olup Buna Belediye Başkan ödeneği, vekil ve encümenler huzur hakları, emekli keseneği, S.S.K primleri ve tüm sosyal haklar dâhil edilmiştir.
2. YOLLUKLAR :
2009 Yılı içerisinde gerek Memurlarımızın ve Belediye Başkanının yurt için gezileri ve bunların çeşitli şehirlere hastalarının götürülüp getirilmesi için 30.057,98-TL Harcanmıştır.
3. TÜKETİM, MAL, DEMİRBAŞ, MAKİNE TEÇHİZAT, TAŞIT HİZMET VE MALZEME  ALIMLARI :
2009 Yılında Belediyemiz telefon giderleri, araçların sigorta giderleri, verilen ilan giderleri, araç ve demirbaş malzemelerin bakım ve onarımları, Yangın Malzemeleri ve daire içerisinde demirbaş alımları, büyük-küçük bina onarımlar için işçilik dâhil, posta masrafları, Bilgisayar programları, İlaç ve Hastane giderleri olarak 1.214.079,03-TL Harcanmıştır.
4. YAPI TESİS BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ :
2009 Yılında Kanalizasyon, su pompaları arızları ve diğer yatırımlar için 549.974,35 TL Harcanmıştır.
5. TRANSFERLER :
2009 Yılında çeşitli kurumlara ödenen kanuni paylar (Çocuk esirgeme kurumu, Özel İdare, Memur yemek ve iller bankası) borç ödemeleri, yıllardan kalan S.G.K, Emekli Sandığı, Maliye gibi kurumlara 203.859,99 TL ödenmiştir.
6. DİĞER YAPILAN HİZMETLER :
YOL VE KALDIRIM:
1. İlçemiz şehir merkezinde 1.500 M² asfalt satıh kaplama yapıldı.
2. İlçemiz Bahçelievler Mahallesi 10.000 M² stabilize malzeme dökülerek sıkıştırılması yapıldı.
3. İlçe Merkezinde 1.500 M² bozuk olan yollar sökülerek tekrar kilitli parke taşı ile yapıldı.
4. İlçe Merkezinde 1.000 M² kaldırım; kilitli parke taşı ile yapıldı.
5. Atatürk Caddesinin Yatılı Okul ile Yolçatı arasında kalan kısmı için yay kaldırımı çalışmaları Karayolları ile yapılan işbirliği çerçevesinde yapılmış olup, projenin tamamlanması için ağaçlandırma ve elektriklendirme çalışmalar devam etmektedir.
 İÇME SUYU:
1. Karakoçan İlçe Merkezinin Şebekesinin yenilenmesi için yeni proje İller Bankasınca ihale edilmiş ve çalışmalar devam etmektedir.
İMAR :
1. Yeni Revizyon ve ilave İmar Planının ihalesi yapılmıştır.
KANALİZASYON:
1. İlçemiz Kulubaba Mahallesinde 2 km ve Bahçelievler Mahallesinde 7 km ilave kanalizasyon projesi İller Bankası tarafından tamamlanmış olup ihale aşamasındadır.
İNŞAAT:
1. İçme suyu şebekesine ait olan su depolarının bakım onarımları yapıldı.
ARAÇ GEREÇ:
1. İş Makinelerinin bakım ve onarımı yapılara faal halde tutuldu
2. 6 Adet bilgisayar ve 2 adet yazıcı alındı
SOSYAL FAALİYETLER:
1. İlçe Merkezinde ki parkların bakım ve onarımı yapılarak faal halde tutuldu.
2. İlçe Merkezinden geçen Ohi Çayının Islahı çalışmaları Devlet Su İşleri ile ortaklaşa yapılan projede 1,5 km Islah çalışmaları tamamlanmış olup, projenin tamamlanması için çalışmalar devam etmektedir.
YAPI RUHSATI VE YAPI KULLANMA İZNİ:
1. Belediyemizce 2009 yılında 66 adet yapı ruhsatı verilmiştir.
2. 37 adet yapı kullanma izni belgesi verilmiştir.

Nurettin ARSLAN